Ugrás a tartalomra

Együttműködési szerződés a WWF és a Vajdaság Erdei Közvállalat között

Együttműködési szerződést írtak alá a Természetvédelmi Világalap és a Vajdaság Erdei Közvállalat illetékesei. A felek a jövőben a szorosabb együttműködésre törekednek majd, valamint a környezetvédelem terén komolyabb beruházások várhatók régiónkban.

A megegyezés értelmében a Vajdaság Erdei Közvállalat az erdészet mellett a természetvédelem terén is elkötelezi magát. Követi az európai előírásokat, valamint igyekszik megvalósítani a korszerű környezetvédelmi elképzeléseket. Takács Márta, a Vajdaság Erdei Közvállalat megbízott igazgatója: „Felismertek bennünket Európában, ebben a jellegzetes versenyben, a WWF felismert bennünket, mint komoly partnert. Nemcsak gazdálkodik a Vajdaság Erdei Közvállalat, hanem természetvédelemmel is komolyan foglalkozik.”

Vajdaságban található Európa egyik legértékesebb természeti kincse, a Duna folyó felső szakasza. A szerdán aláírt szerződés ennek a területnek a megóvását helyezi előtérbe. Andreas Beckmann, regionális igazgató, Természetvédelmi Világalap: „Örömünkre szolgál, hogy a Vajdaság Erdei Közvállalattal aláírhatjuk ezt a megállapodást, és ezzel hozzájárulhatunk a térség mocsaras területeinek helyreállításához, valamint a természeti értékek megóvásához.”

A WWF, azaz a Természetvédelmi Világalap a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete. 96 országban tevékenykednek, tagságuk meghaladja a 4,7 millió főt.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír