You are here

Több mint 100 millió dinár értékű befektetések valósulnak meg a jövőben a méhészet, a halastavak fejlesztése és a duális képzés terén Vajdaságban.

A kistermelők és az intézmények projektjeihez a tartományi mezőgazdasági titkárság 65 millió dinárral járult hozzá. 20 millió dináros támogatásból 5 hektárnyi új halastavat létesítenek a vállalkozók Vajdaság területén, és további 127 hektárnyi tavat újítanak fel. 128 méhész is aláírta a támogatási szerződéseket a tartományi képviselőházban.

A legjelentősebb támogatásokban a duális képzést is meghirdető oktatási intézmények részesültek – hangsúlyozta Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „A Mezőgazdasági Egyetem kapott támogatást és 10 Vajdaságban működő mezőgazdasági középiskola. Köztük ki szeretném emelni a magyarkanizsait és a topolyait, ami magyar vonatkozásában úgy gondolom, hogy nagyon fontos, és azt is el kell mondani, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség szerepvállalása itt a tartományi kormányban úgy gondolom, hogy hozzájárul nagyban ahhoz, hogy ez a két intézmény is már évek óta folyamatosan eszközöket tud biztosítani a fejlődésükre, és úgy gondolom, hogy a gyakorlati oktatásban a fiatal mezőgazdasági tanulóinknak ez rendkívül fontos.”

 

Szerző: 
Pannon RTV