Ugrás a tartalomra

Deli: Decemberben kezdheti meg munkáját az új összetételű EB

Várhatóan december elején megkezdheti munkáját az új összetételű Európai Bizottság, és beindulhat a tényleges munka - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Deli Andor.

A vajdasági származású fideszes EP-képviselő szombaton Zomborban hozzátette, mihamarabb szükség lenne arra, hogy nem csak az Európai Bizottságban, hanem az Európai Parlamentben is elkezdődjön a munkafolyamat. Mint mondta, amennyiben ez megtörténik, várhatóan terítékre kerül a nyugat-balkáni országok európai uniós csatlakozásának felgyorsítása.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Bizakodunk abban, hogy egy új lendületet kap majd ez a történet. Láttuk azt, hogy az elmúlt hónapban mekkora visszaesést okozott a bővítés témájának az észak-macedón és Albánia nem engedésére, tehát, hogy nem tudták a csatlakozásokat megindítani időben. Azt reméljük, hogy az új bizottság leül tárgyalni a tagállamokkal, mint amilyen Franciaország, vagy Hollandia, Dánia, akik ellenzik ezeket a folyamatokat, lassították, Leülnek és körbejárják a problémákat, hogy melyek azok a pontok, ahol bizalmi deficitek állnak fenn, és megpróbálnak elmozdulást elérni ezen a téren.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV