Ugrás a tartalomra

Deli Andor: Mi lesz Szerbiával?

A Fidesz-KDNP vajdasági származású EP-képviselője újabb, ötéves mandátumának első munkanapján meghallgatta a bővítési biztos jelentését, kérdést intézett hozzá, de választ időszűke miatt nem kapott.

Johannes Hahn nem árult el túl sokat és új dolgokat sem - nyilatkozta médiaházunknak Deli Andor. Szerbiának tovább kell folytatnia a reformintézkedéseket, elsősorban az igazságügy terén, a jogállamiság megerősítésére kell törekedni - mondta Deli Andor. A szólásszabadság és a korrupcióellenes harc, ez volt az, amit még a biztos kihangsúlyozott Szerbiára vonatkozóan - tette hozzá Deli.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Nem meglepő, ugyanakkor az, amit mi képviselők ott elmondtunk, az inkább egy más irányba vonatkozott, ez pedig az, hogy az EU-nak el kell gondolkoznia azon, hogy milyen mechanizmusokkal, instrumentáriummal tudja igazán, hitelesen elhitetni a térséggel, a tagjelölt országokkal, így Szerbiával is, hogy az EU-s tagság az belátható időn belül valósággá válik. Ez a nagy kérdés, jómagam is azt kérdeztem a biztostól, sajnos ugye választ idő fogytán nem kaphattam, azt kérdeztem a biztostól, hogy van-e olyan eszköz a kezében az EU-nak, az EU-intézményeknek, amely elmozdíthatja a holtpontról azt a patthelyzetet, amiben a Belgrád-Pristina párbeszéd jelen pillanatban a pristinai vámintézkedések miatt van, illetve, hogy ezt a dolgot át látszik engedni az EU a tagállamoknak, látjuk, hogy Németország, Franciaország már intézkednek az ügyben, és Amerika sincs távol ettől, sajnos konkrét választ nem sikerült a biztosból kicsikarni.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír