Ugrás a tartalomra

Deli Andor: Fontos, hogy a gazdasági vonatkozású fejezetek is napirendre kerülnek

Az oktatással és kultúrával kapcsolatos, valamint az iparpolitikával foglalkozó fejezetek megnyitása kiemelt jelentőséggel bír Szerbia számára – jelentette ki Deli Andor, a Fidesz-KDNP vajdasági származású európai parlamenti képviselője a Pannon Televízió Szubjektív című műsorának vendégeként.

Kiemelte a vállalkozásokkal és iparpolitikával kapcsolatos fejezetet, mert mint mondta, ennek megnyitása Szerbia, mint kisebb területű ország esetében előrelépést biztosíthat a kis- és közepes vállalkozások számára.

Deli Andor, európai parlamenti képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ) „Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy a gazdasági vonatkozású fejezetek is beinduljanak, és a nagypolitikai témákon és fejezeteken túlmenően is megjelenjenek ezek az úgymond prózaibb dolgok, amik a mindennapos életet jelentősebben befolyásolják, és amelyek valószínűleg az uniós piachoz való felzárkózást is segítik majd.

Ugyanis azt látni kell, hogy az Európai Unió belső piaca, az egy hatalmas, nagyon erős piacot jelent, és ezek a farkaskörülmények között megmaradni a gyengébb tagországoknak és vállalkozásaiknak is nagy kihívást jelent, és ez még nagyobb kihívást jelent a tagjelöltek számára.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír