Ugrás a tartalomra

Dačić: Nem kerülnek befagyasztásra a nyugdíjak és a közbérek

Nem fagyasztják be a nyugdíjakat és az állami szektorban dolgozók béreit – jelentette ki ma Ivica Dačić szerbiai miniszterelnök. Hozzátette, nem egyeztek meg sem csökkentésről, sem pedig befagyasztásról, s majd csak a következő hetekben tárgyal erről a kormány.

„Erről majd még tárgyalunk. Nincs megállapodás semmiféle csökkentésről, sem pedig befagyasztásról, s ez nem is fog megtörténni, mert nem része a jelenlegi kormány programjának” – mondta el Dačić újságíróknak a Szerbia Palotában.

A miniszterelnök kijelentette, a nyugdíjak és a fizetések növekedése a gazdasági aktivitás szintjétől függ majd, a kormánynak pedig nem az a célja, hogy a válság terheit áthelyezze a lakosság legszegényebb részére.

Mint mondta, meg kell tenni a szükséges intézkedéseket, s ezek egyike a spórolás, majd megismételte, hogy gazdasági fejlődés és befektetések nélkül nem lehet előrelépni.
„Erről az elkövetkező hetekben tárgyalunk majd. Szükség van egy stratégiára, valamint konkrét intézkedésekre, ugyanakkor meg kell vizsgálni, mikor és hogyan kell belekezdeni a költségvetés módosításába” – magyarázta Dačić, majd hangsúlyozta, az emberek jobb életkörülményeket várnak, nem pedig még rosszabbakat.

A szerbiai miniszterelnök egyúttal azt is bejelentette, hogy a közeljövőben szükséges intézkedések programjáról az elkövetkező néhány napban politikai konzultációt tartanak.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Beta
Többi hír