Ugrás a tartalomra

Bővült a szabadkai gázvezeték-hálózat

Szabadkán csütörtökön üzembe helyezték azt a mintegy másfél kilométer hosszú gázvezetéket, amelyre a jövőben 10 ipari fogyasztó és harminc lakóépület csatlakozhat, és amely alapot nyújt a hálózat bővítéséhez a Korzó felé is.

A Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalat kilencmillió dináros beruházásának köszönhetően egy 1420 méteres szakaszon épült gázvezeték, a Pionirtól az új városházáig, a Lošinj utcától, a Zentai úton végig a Lazar Nešić térig. A munkálatok negyvenöt napig tartottak. A gépészeti munkálatok kivitelezője a verseci Gastec Kft. volt, a földmunkákat pedig a szabadkai Terax Niskogradnja cég végezte. Az új szakaszt csütörtökön a helyi önkormányzat és több szabadkai közvállalat küldöttei részvételével helyezték üzembe. Ződi Ildikó, a Gázművek igazgatója újságírói kérdésre elmondta, hogy a közvállalat éves tervében két beruházás szerepelt, az egyik a jelenleg befejezett szakasz kiépítése volt, és ezt követően kezdődhet el a második, amelynek a befejezése után a városközpontban is lehetővé válik a felhasználók csatlakozása a városi gázvezeték-hálózatra.

– A most kiépült szakaszra mintegy harminc lakóépület és 10 ipari fogyasztó csatlakozását tervezzük. Fontosnak tartjuk, hogy a gázvezeték-hálózatot folyamatosan bővítsük, hogy biztosítani tudjuk a polgároknak a csatlakozás lehetőségét. A másik beruházásunk munkálatai a jövő héten kezdődnek. A Korzóra tervezett gázvezetékeket még az idén lehelyezzük, a központban lévő további utcákban a kivitelezés dinamikája az időjárástól függ – fogalmazott Ződi, akitől azt is megtudtuk, hogy egyelőre nem változik a gáz köbméterenkénti ára.

A csütörtöki eseményen jelen volt Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere is, aki a beruházással kapcsolatban kiemelte, hogy ez is a helyi önkormányzat és a közvállalat közötti jó együttműködést bizonyítja.

– A város polgárai számára nagy jelentőséggel bír ez a beruházás, már csak azért is, mert a környéken lakók részéről igény mutatkozik arra, hogy csatlakozzanak a gázvezeték-hálózathoz. Nagy örömünkre szolgál továbbá, hogy a gázvezeték-hálózat tovább bővül, és a jövő héten kezdődő beruházással további 700 méter szakaszon helyeznek le vezetékeket, ennek köszönhetően legalább száz háztartás és harminc nagyobb fogyasztó csatlakozhat a hálózatra. Bízunk benne, hogy mind több polgártársunk választja a fűtésnek ezt a módját, hiszen jelentősen megkönnyítheti az életüket – mondta Horvát Tímea.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, B.em (Fotó: Gergely Árpád)
Többi hír