Ugrás a tartalomra

Bővült és nevet változtatott

Magyarkanizsán tartotta évi közgyűlését az Észak-vajdasági Agráregyesületek Szövetsége

Szombaton tartotta a magyarkanizsai városháza dísztermében évi közgyűlését az Észak-vajdasági Agráregyesületek Szövetsége.

A megjelenteket Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke és Nyilas Mihály magyarkanizsai polgármester köszöntötte. A tagszervezetek képviselői mellett jelen volt a közgyűlésen Jakab István, a magyar parlament alelnöke, a MAGOSZ elnöke, Obrenácz Ferencz, a MAGOSZ főtitkára, Horvát József, az Orosházi Gazdakör elnöke, Torda Márta, a Vidékfejlesztési Minisztérium Parlamenti és Társadalmi Kapcsolatok Főosztályának osztályvezetője, Szabó Balázs, a Vidékfejlesztési Minisztérium munkatársa, valamint Fremond Árpád, a VMSZ parlamenti képviselője és Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke is.

A tavalyi munkáról Nagy Miklós elnök számolt be, és ő terjesztette elő az idei munkatervet is. A szervezet nevet és székhelyet változtatott, ugyanakkor a tagsága is bővült. Mostantól zentai székhellyel a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége nevet viseli.

Beszámoló hangzott el a Vajdasági Termelési, Értékesítési és Beszerzési Társulás létrehozásáról is, a programot Ments András, a program vezetője ismertette.

Az anyaországi vendégek uniós tapasztalataik átadásáról biztosították a vajdasági, szerbiai gazdákat.

Szerző (Forrás)
M. M., Magyar Szó
Többi hír