Ugrás a tartalomra

Bővítik a gázhálózatot Szabadkán

Több ponton bővítik az elkövetkező időszakban a gázhálózatot Szabadkán. A tervek szerint a munkálatok befejeztével további 150 háztartás és 25 kombinált fogyasztó csatlakozhat a gázvezetékekre.

Megkezdődtek a munkálatok a Pionir gyár és az Újvárosháza között. A beruházás ezen szakaszában 1420 méter hosszan építik ki a gázvezetékeket. A munkálatok befejeztére egy hónapot látnak elő. A gázvezetékek kiépítésével a Losinyi utca, a Zentai út és a Lazar Nešić tér kapcsolódhat majd a hálózatra.

A tervek szerint a környéken 10 nagyobb üzleti és mintegy 30 háztartási fogyasztó csatlakozhat a rendszerre. Ződi Ildikó, igazgató, Szabadkai Gázművek KKV: „Mivel itt cégek is találhatóak és lakások is, újabb felhasználók kellenének. Ezért igyekszünk minél több embernek lehetőséget nyújtani, hogy tudjanak választani. A beruházás 15 millió dinárba kerül áfával együtt.”

A szabadkai Gázművek a közeljövőben a Korzó és a környező utcák gázvezetékének kiépítését látta előre, amelyre 120 új háztartási és 15 üzleti fogyasztó kapcsolódhat. A beruházás során a Branislav Nušić, az Ivo Vojnović, a Dušan cár, a Radity fivérek valamint a Makszim Gorkij utcában végeznek munkálatokat. 

Nada Gojić Rogić, a fejlesztési-technológiai osztály vezetője, Szabadkai Gázművek KKV: „A hálózat kiépítésével ezen a területen lehetővé teszi a csatlakozást olyan fogyasztók számára, akik nem rendelkeznek más fűtési rendszerrel, ezáltal kedvező fűtési lehetőséget biztosítunk a számukra az ár tekintetében és természetesen a fűtés minőségét illetően is.

A gázművek 2018-as tervében a két nagy beruházás mellett 150 háztartás és 10 kisebb ipari fogyasztó ingyenes gázvezetékre való csatlakoztatását látta elő.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír