Ugrás a tartalomra

Bizalomra és vállalkozói szellemre építve

Százéves a Vajdasági Gazdasági Kamara

Vajdaságban erős a vállalkozói szellem, erre mutat rá a Vajdasági Gazdasági Kamara első száz éve – mondta Boško Vučurević,a Vajdasági Gazdasági Kamara elnöke az intézmény fennállásának 100. évfordulója alkalmából megtartott mai díszülésen az Újvidéki Vásár Master Központjában.

– A Vajdasági Gazdasági Kamara tagjai között és annak élén számos jelentős vállalkozó és üzletember járult hozzá az intézmény sikeréhez az elmúlt évszázadban. Mindannyiuknak köszönettel tartozunk, hogy a legnehezebb időkben is elősegítették az intézmény fejlődését. A vállalkozók bizalma a kamara iránt ezért továbbra is életben van – mondta Vučurević.

Vajdaság mára márkanévvé vált. Az erősödő IT-szektor révén az innovatív, kreatív és a modern technológia jegyeit hordozza magán jelenleg e térség, emelte ki ünnepi beszédében MarkoČadež, a Szerbiai Gazdasági Kamara elnöke.

– Jelentős mértékben hozzájárulnak a sikerhez munkájukkal a hazai vállalatok, amelyek világszínvonalon is megállják a helyüket. Fontos szerepet játszanak a külföldi befektetők is. 2001-től máig 330 külföldi vállalat ruházott be Vajdaságba.

Mintegy 80 ezer új munkahely nyílt. Csupán a múlt évben 20 új vállalatot hoztunk létre tartomány-szerte. Mintegy 10 új létesítmény kialakításáról folynak jelenleg tárgyalások. Mindez nem jöhetett volna létre a gazdasági kamara és a tartományi szervek kiváló együttműködése nélkül – emelte ki Čadež.

Igor Mirović tartományi kormányfő hangsúlyozta, hogy a gazdasági kamara és a tartományi kormány közötti kölcsönös támogatás az egyetlen út a közös cél eléréséhez, vagyis Vajdaság hatékony és gyors gazdasági fejlődéséhez.

A gazdasági kamara más külföldi országokkal is jelentős kapcsolatokat épített ki az elmúlt években, köztük magyarországi együttműködések is születtek. Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke kiemelte, hogy a nemzetközi kapcsolatok mindig fontosak, hiszen lehetőséget teremtenek arra, hogy a vajdasági gazdasági élet szereplői külföldön is meg tudják vetni a lábukat.

A díszülésen a gazdasági kamara elnöke átnyújtotta a 2018. év legsikeresebb vállalkozóinak járó díjakat. A palánkai Nektar, a temerini Termovent CT vállalat és az oromhegyesi Bata Trans közúti árufuvarozással foglalkozó cég teljesítményeit díjazták.

Bata Károly, az oromhegyesi Bata Trans családi vállalkozás társtulajdonosa vette át az elismerést.

– Ezután is törekedni kell arra, hogy még keményebben dolgozzunk. Mint ahogy sofőrjeinknek is mindig adott a kitűzött úti cél, és mindig célba is érnek, ugyanígy mi is célba szeretnénk érni – mondta Bata Károly, aki testvérével, Imrével közösen vezeti a vállalkozást. A kezdő vállalkozóknak is szolgált néhány jó tanáccsal a sikeres üzletember.

– A friss vállalkozóknak azt tanácsolom, semmiképpen sem szabad elpuhulni, bele kell adni a maximumot, és a nap mind a 24 óráját ki kell tervezni.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, trk
Többi hír