Ugrás a tartalomra

Az öntözőrendszerek fejlesztését tervezi a vajdasági kormány

A kukorica, a cukorrépa, a napraforgó és a szója is megsínylette az idei szárazságot Vajdaságban. Főleg a tartomány középső és északi részén. A károk teljes felmérése után a Köztársasági Válságtörzs határozza meg a gazdák kártérítése érdekében hozott intézkedéseket – erről Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes számolt be a Pannon RTV Közügyek című műsorának felvételén.

Az aszálykárok megelőzése részeként a vajdasági öntözőrendszerekre irányuló fejlesztéseket irányoztak elő az illetékesek. A titkárhelyettes erről is beszélt.

Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „Ez azt jelenti, hogy a Vajdaság területén megművelhető összes terület körülbelül 1 millió 628 ezer hektárt jelent, és ezekből a kanális-rendszerekből mindössze 70 ezer hektárt lehet öntözni, ez az összes művelhető terület mindössze 4 százaléka, ami nagyon kevés. Pont ezért a tartományi kormány és a jelenlegi köztársasági kormány azon dolgozik, hogy ezeket a területeket megnövelje.

Ennek érdekében az Abu-Dhabi Alapból biztosítanak eszközöket, az első fázisnak a munkálatai már most augusztusban megkezdődtek, amelyeknek az összértéke megközelíti az 1 milliárd 400 millió dinárt.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír