Ugrás a tartalomra

Az EBESZ képviselőivel tárgyalt Pásztor Bálint

Az EBESZ kisebbségi főbiztosának munkatársaival találkozott ma Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője. A tárgyalásra a párt szabadkai székházában került sor. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet fő funkciói a konfliktus megelőzése, illetve a válságkezelés, a biztonság és stabilitás megőrzése érdekében. 

A magyar nemzeti közösség helyzetéről tartott ma tanácskozást Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője az EBESZ munkatársaival.

„Úgy gondolom, hogy sikerült azokat a témákat érinteni, amelyek különös jelentőséggel bírnak a vajdasági magyarság szempontjából. Beszéltünk a kisebbségi kérdéseket szabályozó jogi keretről, az össze nem hangoltságról a kultúra és a tájékoztatás területén. Ismertettem, hogy milyen fenntartásaink vannak az új köztájékoztatásról szóló törvénytervezettel kapcsolatban, és hogy mi azt szeretnénk, ha az önkormányzati alapítású médiumok megmaradnának önkormányzati tulajdonban, valamint, ha a nemzeti tanácsok továbbra is alapíthatnának médiumokat” – mondta Pásztor Bálint.

Beszélgettek továbbá a nemzetek közötti incidensekről, valamint a kettős állampolgársággal kapcsolatos kérdések is érdekelték az EBESZ munkatársait.

Pásztor Bálint úgy gondolja, sikerült rámutatni azokra a gondokra, amelyek jellemzik a vajdasági magyarság életét. Reméli, a jó kapcsolat kialakítása elősegíti a vajdasági magyarság jogainak megvalósítását Szerbiában.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét