Ugrás a tartalomra

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek Magyarcsernyén

Az ezer lakosú bánáti Magyarcsernyén Petőfi Sándor mellszobrának a megkoszorúzásával emlékeztek az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseire.

A Petőfi Sándor nevét viselő általános iskola előtt álló szobornál megtartott ünnepi műsorban alkalmi szavalatokkal az iskola tanulói léptek fel.

Az egybegyűlteket Tóth László tanácselnök köszöntötte, ünnepi beszédet mondott Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke.

A megemlékezésen a VMSZ nevében Kovács Elvira alelnök, parlamenti képviselő koszorúzott. A kegyelet virágát elhelyezték a MNT, a VMSZ helyi szervezeteinek és a környező magyarlakta önkormányzatoknak a képviselői.

Tóth László, tanácselnök, Magyarcsernye: „Ma negyedik alkalommal gyűltünk össze itt Magyarcsernyén, hogy megemlékezzünk Petőfi mellszobránál az 1848–49-es szabadságharcban elhunyt hősökről. Nagy jelentőségű Petőfi Sándor mellszobra számunkra, mondhatni az első köztéri szobor is. Nemcsak azért, mert az iskolánk Petőfi Sándor nevét viseli, hanem azért is, mert egy kiindulópont, egy pont, amely köré összegyűlünk mi magyarcsernyeiek és a környék magyarlakta falvainak képviselői, és megemlékezünk minden évben.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen