Ugrás a tartalomra

Átadták a nemrég felújított horgosi egészségügyi rendelőt

Szebb környezetben gyógyulhatnak

Ünnepélyes keretek között adták át tegnap délután Horgoson a nemrég felújított egészségügyi rendelőt. A négy hónapon át tartó munkát megkövetelő befektetés eredményeképpen ezentúl szebb, rendezettebb környezetben gyógyulhatnak a falu lakosai, akiknek a türelmét is megköszönték az elöljárók és az intézményvezetők. A közberuházásokat kísérő belgrádi iroda és a magyarkanizsai önkormányzat támogatásának köszönhetően az épületet teljes mértékben sikerült felújítani: külső szigetelést kapott, nyílászárókat cseréltek, a fűtésrendszert is korszerűsítették, valamint a fal- és padlóburkolat is cseréjét is elvégezték.

Az ünnepi eseményen jelen volt Nikola Lukač, az Észak-bánáti közigazgatási körzet vezetője, valamint a helyi önkormányzat több illetékese, akik a szalagátvágás után az ilyen jellegű épületek rendbetételének fontosságát hangsúlyozták. Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta, ez már a második egészségügyi objektum a község területén, amelyet sikerült felújítani.

– A kispiaci után a felújított horgosi épületet is átadhattuk rendeltetésének. Mindkét esetben az önkormányzatnak is hozzá kellett járulnia a munkálatok finanszírozásához, mivel voltak olyan beruházási elemek, amelyeket az eredeti terv nem tartalmazott, így a horgosi felújításnál 12,5 millió dinárt kaptunk a köztársasági szervektől, 3 milliót pedig az önkormányzat biztosított annak érdekében, hogy az épületnek korszerű fűtésrendszere is legyen. Maga a nagy értékű beruházás a szigetelésre, az ablakcserékre és a festésre vonatkozott – fejtette ki a polgármester, aki arra is kitért, hogy a horgosi egészségházban a bútorok kicserélése is szerepel a tervek között. Fejsztámer Róbert elmondta továbbá, hogy a következő ilyen típusú beruházás a magyarkanizsai egészségház felújítására irányul majd, amelynek kapcsán már folyamatban van a tervdokumentáció elkészítése.

– Szépen lassan a falvaink közintézményei is meg tudnak újulni, és olyan infrastruktúrát kapnak, amit megérdemelnek, hiszen a szakmai minőséget és hátteret a mi orvosaink és ápolóink biztosítják, amiért külön szeretnék köszönetet mondani nekik – fejtette ki a polgármester.

Az ünnepélyes átadáskor Gyólay Karolina, a Magyarkanizsai Egészségház igazgatónője lapunknak elmondta, hogy hétfőtől indul be a munka Horgoson a régi-új helyen, hiszen eddig ideiglenesen az egykori posta épületét használták erre a célra, ezentúl a betegeket újra a régi, ám új küllemmel rendelkező épületben fogadják. Ott folyik majd a rendelés úgy, mint négy hónappal ezelőtt, csak sokkal szebb és kényelmesebb, a kor igényeinek megfelelő környezetben.

– Három választott orvos dolgozik az általános osztályon, de természetesen van kötözőhelyiség, valamint gyermekgyógyászati rendelés és fogászat is. Mindennap egy orvos és egy nővér látja el a betegeket, hetente egy nap pedig kilátogat a belgyógyász és a pszichológus is Magyarkanizsáról – taglalta az igazgatónő, aki kiemelte, hogy a jobb körülmények mind a dolgozók, mind a betegek számára óriási jelentőséggel bírnak.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, j
Többi hír