You are here

Több mint 1300 hektár állami földterület bérlését hagyták jóvá Topolya községben, emellett változik a taxiszolgáltatás szabályozása - erről is döntött mai ülésén a topolyai Községi Képviselő-testület.

A jövőben az önkormányzat szabályozza a taxiszolgáltatást Topolyán, összhangban az állami törvénykezéssel. A törvény előírja a taxik felszereltségére, a sofőrök és a szolgáltatóra vonatkozó szabályokat is. Szedlár Péter, jegyző, Községi Közigazgatási Hivatal, Topolya: „Meghatározta a törvény azt is, hogy hány taxis lehet egyes önkormányzatokban, kötötte az utolsó népszámlálásról szóló adathoz. Ez azt jelenti, hogy Topolya község területén 55 taxis lehet, ez magával vonja azt is, hogy egy várólistát fogunk megállapítani.”

A községi mezőgazdasági programot is elfogadták az ülésen. Ennek értelmében 1352 hektár állami földterület bérlését hagyták jóvá azon termelők számára, akik állattenyésztéssel is foglalkoznak. Tomik Nimród, mezőgazdasággal megbízott tag, Topolya KT: „Azt még nem tudjuk megmondani, hogy hány évre szól ez a szerződés, hiszen az elmúlt időszakban nagyon felgyorsult a vagyon-visszaszármaztatás és nekünk ezt figyelembe kell, hogy vegyük. Ezekből a befolyó összeg a tervek szerint 216 millió dinár lesz, amiből előre meg van határozva, hogy melyek azok a dolgok, amikre ezt költeni lehet, mint a falugazdászokra, mezőőrszolgálatra, jégvédelmi rakéták vásárlására többek között.”

A képviselők elfogadták a helyi egészségház tavalyi évi jelentését. Április 11-étől tartományi alapításúvá vált a topolyai egészségház. Az egészségügyi intézmény 109 millió dináros tartozását pedig folyamatosan törleszti az önkormányzat. Az egészségügyi ellátás folyamatos - mondta Kislinder Gábor, Topolya polgármestere.

Az ülésen jóváhagyták a Topolyai-tó kezelésének tíz éves programját is, amely a jövőben a horgászturizmust segíti elő.

Szerző: 
Pannon RTV