Ugrás a tartalomra

14 módosító indítványt adott át a szerbiai uniós országjelentésre Deli Andor

A Fidesz-KDNP EP-képviselője a Szabadkai Magyar Rádiónak Brüsszelben azt mondta: a kisebbségi kérdéskör elsődleges számára.

Éppen ezért is kérte, hogy a dokumentum térjen ki a nemzeti tanácsokról szóló törvény elfogadására, illetve egyebek mellett a részarányos foglalkoztatásra. A David McAllister által készített jelentés novemberben kerülhet a képviselők elé Brüsszelben.

Deli a Napindítónak adott interjújában beszélt arról is, hogy a jövő héten tárgyalnak Strasbourgban a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló Sargentini-jelentésről, és szavaznak is róla. A vajdasági származású EP-képviselő szerint ez egy rágalomgyűjtemény.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Ez a történet épp Európa bomlasztásáról, meggyengítéséről, kettéválasztásáról szól, és ezért szörnyen káros és kártékony. Magyarország pedig áldozat ebben a történetben.

Tudjuk jól, hogy az egész címkézés a migrációs helyzet kezelésével kezdődött, tudjuk jól, hogy az a tény, hogy Magyarország nem vállalt a kvótarendszerben részvételt, ez kiverte a biztosítékot sok döntéshozónál itt Brüsszelben, és ez ennek a vetülete.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír