Ugrás a tartalomra

10 új játéksarkot kaptak a zentai óvodák

A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében kiosztott új játékok a Magyar Nemzeti Tanács segítségével juthattak el az iskoláskor előtti intézmények csoportjaihoz.

A 130 ezer dinár értékű ajándék magába foglal egy egységes polcrendszert, amelyen képeskönyvek és különféle játékok kaptak helyet. Az új játékok fejlesztő jellegűek, amelyek nagy segítséget nyújtanak az óvónőknek a különböző részképesség-zavarok kiszűrésénél.

Perpauer Attila, az MNT oktatási bizottságának elnöke: „Itt főleg a vizualitásra gondolok, a verbalitásra, és a mozgáskészségek fejlesztésére. Ezek nagyon fontosak, hogy kiküszöbölésre kerüljenek. Az óvónők felkészültek erre, és most egy olyan eszköztárt kaptak, egy olyan eszköztárral rendelkeznek, amely segíti a gyermekek pszichofizikai fejlődését.”

Az új játéksarok nagy segítség a magyar nyelvű óvodai csoportoknak, hiszen nehezen tudnak hozzájutni magyar nyelvű, minőségi játékokhoz és könyvekhez.

Kopasz Ildikó, igazgató, Hófehérke Óvoda, Zenta: „Sajnos nem tudjuk beszerezni. Számlán keresztül nem tudnánk beszerezni. Ezért saját fizetésünkből, átmegyünk Magyarországra, és megvesszük, de egyébként, mint intézmény, nem tudjuk beszerezni.”

A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program 2017-ben indult, és jelenleg is két síkon fut. Egyik része az iskoláskor előtti intézmények felújítására és eszközbeszerzésére összpontosul, a másik pedig az óvópedagógusok továbbképzésére.

Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke: „November és december hónap folyamán négy továbbképzést szerveztünk Vajdaság szerte, amelyen több, mint 100 óvó néni vett részt, négy témakörben. Terveink között szerepel, hogy ezeket a továbbképzéseket mind a négy témakörben tovább fogjuk vinni, és minden önkormányzatban, és minden iskolás kor előtti intézményben, minden óvó néninek szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy igényei szerint, illetve érdeklődési körük szerint bekapcsolódjanak ezekbe a továbbképzésekbe.”

Az illetékesek azt is elmondták, hogy továbbképzések folytatása mellett a jövőbeli tervek között szerepel még az óvodák játszótereinek a felújítása is.

 

 

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen