Ugrás a tartalomra

Újvidék: Ünnepelt a VMSZ

Megalakulásának 17. évfordulóját ünnepelte a Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Városi Szervezete. A párt tagjai ebből az alkalomból bált szerveztek a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban.

Az újvidéki magyarok felismerték és támogatják a Vajdasági Magyar Szövetség erőfeszítéseit, ezt az elmúlt sikeres 17 év is bizonyítja – mondta az ünnepségen Erdély Lenke, a VMSZ újvidéki elnöke. “Szeretjük ezt a napot is megünnepelni, azért is, hogy visszaemlékezzünk a kezdeti napokra és azért is, mert fontosnak tartjuk azt, hogy minél többször legyünk együtt és minél többször érezzük a közösség erejét.”

Fehér László, a VMSZ Intéző Bizottságának tagja is részt vett az ünnepségen. Szerinte az is mutatja az újvidéki VMSZ erejét, hogy nem csak a városi képviselő-testületben, hanem a szerbiai parlamentben is van képviselőjük. “17 év itt most már a lányok eladósorba kerülnének, ha lányok volnának, tehát ez azt jelenti, hogy ez egy elég szép szám főleg egy ilyen politikai szerveződésnél.

A VMSZ újvidéki szervezetének sikerült összefogni az itt élő magyarság nagy részét egyfajta gondolatmenetbe, egy irányba és fontos egy ilyen ünnepség megszervezése.

Kiss Gyula Újvidék VMSZ-es alpolgármestere szerint nem csak a közös munka, hanem a közös ünneplés is erősíti a közösséget. “Az emberek számítanak a VMSZ segítségére, politikai erejére.

Én gondolom, hogy emberek közé kell menni és kiállni az érdekeik mellett. Néha örülni kell egy kicsit és lazítani a hétköznapok után.

Majd újra erőt venni és tovább harcolni a vajdasági magyar érdekekért.” 17 évvel ezelőtt 10 alapító taggal alakult meg az újvidéki VMSZ. Most 6 helyi szervezete van, és több mint 500 tagja.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír