Ugrás a tartalomra

Újabb nyertes pályázókkal kötött szerződést a Prosperitati

Ma újabb 274 nyertes pályázóval kötött szerződést a Prosperitati Alapítvány Szabadkán. Ők azok, akik korábban forráshiány miatt nem kerültek a nyertesek közé, a megemelt keretnek köszönhetően azonban most mégis jogosulttá váltak a támogatásra. A Magyar Kormány által támogatott Vajdasági terület- és gazdaságfejlesztési program segítségével idén eddig több mint tízmillió eurónyi dinárösszeget ítéltek oda többek között vállalkozóknak, saját gazdaságuk fejlesztésére, termelőknek, illetve magánszemélyek számára.

Zsúfolásig megtelt szerda délelőtt a szabadkai Új Városháza előcsarnoka. 274 nyertes pályázó írhatta alá szerződését a Prosperitati Alapítvánnyal. A legnagyobb érdeklődés továbbra is a mezőgazdaság területén tapasztalható.

Botka Attila, termelő, Bácsföldvár: „Az Alapítványon keresztül egy rögtörőre pályáztam, ami a föld tömörítését szolgálja, hogy a talaj megőrizze a nedvességet és ne száradjon ki, ezáltal nagyobb terméshozamot érhetünk el.”

Kiss Csaba, termelő, Bezdán: „Fűszerpaprika-termesztéssel foglalkozunk és végtermékként is fűszerpaprikát állítunk elő. Egy hatvan lóerős traktorra pályáztunk és ahhoz kértük a segítséget, a támogatást.”

Lukács Albert, termelő, Óbecse: „Kapcsolható eszközre pályáztunk. Ez nagy segítséget nyújt, mivel egy traktorra szerelhető kézi homlokrakodót igényeltünk és valószínűleg sok kézi munkát meg fog takarítani.”

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Pásztor István, a VMSZ elnökének budapesti találkozóján döntés született arról, hogy a forrásfüggvényében támogatott, illetve a 40 pont határán teljesített pályázók számára is lehetőség nyílik projektjeik megvalósítására. Ennek összértéke csaknem 1,7 milliárd forint.

Prof. Dr. Nagy Imre, igazgatóbizottsági elnök, Prosperitati Alapítvány: „Elsősorban annak köszönhető, hogy sikerült a korábbi nyertes pályázatok után olyan forrásátütemezéseket végrehajtani, amelyekből gyakorlatilag minden tartalék listán levő pályázót a beadott pályázatuk alapján sikerült kielégítenünk.”

A támogatásra jogosultakat a pályázat további folyamatairól a Prosperitati Alapítvány területi irodáinak munkatársai értesítik majd. A pályázóknak egy nyilatkozatot kell majd kitölteniük, amelyet szeptember 21-ig a Prosperitati Alapítvány területileg illetékes irodáiban lehet átadni.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír