Ugrás a tartalomra

Pásztor Bálint: A migrációs helyzet elsősorban biztonsági kérdés

A VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője kiemelte, bízik abban, hogy a szerbiai rendőrség elszállítja az illegális bevándorlókat a Tompa-Kelebia határátkelőről a befogadóközpontokba.

Pásztor Bálint hangsúlyozta, nem megoldás, hogy az átlépő napokig zárva tartson a migránsok miatt. A Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője egy héttel ezelőtt szólalt fel a migránshelyzettel kapcsolatban a szerb parlamentben. Véleménye szerint sikerült felhívni a szerb országos média figyelmét a jelenleg Vajdaságban uralkodó viszonyokra.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ: „Azért azt el kell mondani, hogy Belgrádban, annak ellenére, hogy Belgrád is jelentősen sújtott migránsproblémával, nem igazán mindennapos kérdés Dél-Szerbiában, Közép-Szerbiában pedig végképp nem. Az, amit mi megtapasztalunk a Szabadkához tartozó településeken, Magyarkanizsa településein, Törökkanizsa településein vagy Nyugat-Bácskában, az egy közép-szerbiai állampolgár számára felfoghatatlan, elképzelhetetlen, és olyan kérdés, amit még nem tapasztalt meg. Úgyhogy ilyen szempontból fontos erről a szerbiai parlamentben beszélni, és ami ennél talán még fontosabb, ennek a felszólalásnak a kapcsán, én úgy tudom a helyiektől, hogy Törökkanizsa területén és Magyarkanizsán is és Szabadkán is a rendőrség elkezdte a munkáját végezni, úgyhogy azt gondolom, azért van némi foganatja ennek.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír