Ugrás a tartalomra

Miért érdemes Zentára látogatni?

Az idegenforgalmi lehetőségekről tájékozódott szerdán Győri Lukrécia Zentán. A magyar Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Hírközlési Minisztérium államtitkára Szabadka és Magyarkanizsa után a Tisza-parti városba látogatott.

Miért érdemes Zentára látogatni? Hol tart most a zentai turizmus? Ezekre a kérdésre keresték a választ a szerdai sajtótájékoztatón, ahová ellátogatott Győri Lukrécia államtitkár is. A találkozón többször is elhangzott, hogy Zenta fekvése nagyon kedvező, már csak a Tisza és a magyar határ közelsége miatt is. Ezt érdemes lenne kihasználni, ezenkívül a zentai csata is növeli a város népszerűségét külföldön.

Laskovity Kornél, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója: „Én úgy gondolom, hogy az elmúlt években sokat tettünk azért, hogy minél több dolog legyen, ami miatt érdemes ellátogatni Zentára, fel tudnám sorolni a zentai csata emlékkilátót, ezenkívül a rendezvényeinket, úgy a nyári rendezvényeinket, mint az őszi, illetve téli rendezvényeinket, most nemsokára a karácsonyi kavalkádra készülünk.”

A turisták nem csak élményorientáltak, az attrakciókat is keresik. Ezért tartja jó ötletnek Győri Lukrécia, ha a zentai csata köré szerveződik a város turizmusa. „Zentának nagyon jó a geostratégiai helyzete, ezenkívül gazdag kultúrörökséggel rendelkezik, és természeti adottsággal is, és ami még fontosabb, hogy ezeket ki is tudja használni. Olyan lehetőségeket és szolgáltatásokat vegyít a lehetőségek köré, amelyeket később fejleszteni is tud.”

A megbeszélésen bemutatták a város fő rendezvényeit egy prezentáció keretében, de az illetékesek a jövőbeli terveikről is beszámoltak. „Számunkra nagyon fontos, hogy ezeket a dolgokat, amiket elértünk, tudja, és azt is tudja, hogy mi az, amit a jövőben szeretnénk elérni, és hogy a jövőben ezeknek a terveknek a megvalósítása közös munkával sikerüljön is” – mondta Ceglédi Rudolf, Zenta polgármestere.

A város elsősorban a rendezvényturizmusra épít, szinte egész évben érdekes programokkal várják a helyieket és a turistákat. Évente körülbelül tízezer vendégéjszakát töltenek a külföldiek a Tisza-menti kisvárosban. Legtöbben Magyarországról érkeznek.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV