Ugrás a tartalomra

Láss világot!

Dr. Halasi Szabolcs: Remélem, a hallgatók ezután bátrabban jelentkeznek majd valamelyik hallgatói csereprogramra

Szerdán este az újvidéki Európa Kollégiumban dr. Halasi Szabolcs tartományi felsőoktatási és tudományos kutatási segédtitkár tartott előadást a hallgatói csereprogramok lehetőségeiről.

Átfogóan beszélt a CEEPUS, az Erasmus+, valamint említést tett a Makovecz programról. A jelenlevők betekintést nyerhettek a jelentkezési folyamatba, az információszerzés módjába, a programok különféle előnyeibe és az anyagi részletekbe.

– Az Európa Kollégiumban nagyon fontosnak tartjuk, hogy tájékoztassuk a diákotthon lakóit. Igyekszünk megtalálni azokat az információs forrásokat, amelyekre szükségük lehet szakmai előmenetelükben. Az Erasmus+ is ilyen hasonló jellegű program. Ilyen módon válaszolunk a hallgatók által megfogalmazott kérdésekre – mutatott rá Snejder-Sára Ildikó, az Európa Kollégium megbízott igazgatónője.

A tájékoztatás mellett a szerdai előadás célja többek között az volt, hogy az egyetemi hallgatók kedvet kapjanak, és bátran használják ki a csereprogramok nyújtotta lehetőségeket.

Dr. Halasi Szabolcs olyan érdekes kutatási eredményeket is megosztott a diákotthon lakóival, melyek szerint a csereprogramban résztvevők nemcsak önállóbbak lettek, hanem az oklevél megszerzése után egy éven belül munkába is álltak.

– Remélem, a hallgatók ezután bátrabban jelentkeznek majd valamelyik programra. Egy-egy csereprogram résztvevőinek csodás élményben lehet részük.

A tudományos tanulmányi tapasztalatok megszerzése mellett interkulturális kapcsolatokat alakíthatnak ki, betekintést nyerhetnek más kultúrákba, idegen nyelveket tanulhatnak, és ezáltal még önállóbbak és tájékozottabbak lesznek. A külföldön megszerzett ismeretek, az ott kialakított kapcsolatrendszer tudományos előrelépésüket segíti majd, mindez pedig hozzájárul társadalmunk és közösségünk fejlődéséhez – hangsúlyozta dr. Halasi Szabolcs tartományi felsőoktatási és tudományos kutatási segédtitkár.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Kis Laura
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto