Ugrás a tartalomra

Kétszáz vajdasági vállalkozás gépparkjának fejlesztését támogatta a tartomány

Százmillió dinárt osztott szét a 2014-es évben gépvásárlási támogatásként a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság. 200 vállalkozást támogattak a gépparkok fejlesztésére irányzott pénzeszközökkel.

Csütörtökön Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes ellátogatott egy bácskossuthfalvi cégbe, amely szintén sikeresen pályázott a fejlesztésre.
Kemény bútorlapok készülnek az egyik bácskossuthfalvi faipari gyárban. A 2007-ben alapított cég egészen kicsi, családi vállalkozásként indult. Hosszú utat jártak be azóta. Az elmúlt évben egymillió eurós forgalmat valósítottak meg – mondta el Hamar János igazgató. „Négy személlyel kezdtük, 2011-ben felnöveltük 11-re, a tavalyi évben 47-re, idén pedig 70-75 személyre szeretnénk növelni a létszámot.”

A cég az elmúlt időszakban új gépeket vásárolt. Ennek a beruházásnak egy részét finanszírozta a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság. Ez a vállalkozás 350 ezer dinárt nyert egy gépvásárlást támogató pályázaton.

Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes a gyárban tett látogatásakor kiemelte, a cél minden munkahely megőrzése és újabbak létrehozása. „Termelő vállalkozásról van szó, ami nagyon fontos, a külföldi, tehát az exportra való termelés pedig a külkereskedelmi mérlegnek a helyreállítása szempontjából nagyon jelentős. Minden szempontból sokat jelent minden ilyen vállalkozás Vajdaság gazdasága számára.”

Az új beruházásnak, fejlesztésnek köszönhetően a bácskossuthfalvi gyárban a következő napokban öt új dolgozó kezdheti meg a munkát.

Érdemes figyelni a titkárság pályázatait, hiszen ebben az évben 115 millió dinárral támogatják majd a kis-, és középvállalkozások gépparkjainak fejlesztését.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen