Ugrás a tartalomra

Kapcsolatépítés és tapasztalatcsere

A Szabadkai Üzleti Inkubátorházba látogatott a Magyar–Szerb Kereskedelmi és Iparkamara küldöttsége

A Magyar–Szerb Kereskedelmi és Iparkamara a napokban üzleti találkozót szervezett szegedi vállalkozások részvételével Vajdaságban. Az üzletemberek Jójárt Miklós, az MSZKIK ügyvezető alelnöke és Török György, az  Elzett-Certa Kft. tulajdonosának a meghívására érkeztek a térségbe.

A találkozó célja az induló Európai Területi Együttműködés 2014–2020 forrásainak áttekintése volt, a Magyarország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Programban, mely kapcsán Fehér Éva az IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. ügyvezető igazgatója, mint szakértő vett részt.

A Szabadkai Üzleti Inkubátorban Ződi Ildikó megbízott igazgató fogadta a vendégeket. A központot megtekintette dr. Nagy Gábor Dániel, a Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület elnöke, Török László, a Török Kulcs Szerviz tulajdonosa, az SZTE Confucius Intézet kínai igazgatója Dr. Chao Hang, a Sherry étterem lánc tulajdonosai, a Kistérségi Turisztikai Klaszter Szabadka képviseletébe Izabel Lanji Hnis, és Budai Zoltán, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziuma francia–magyar két tannyelvű iskola tanulója az idei országos francia tanulmányi verseny egyik győztese.

Az inkubátorházban tett látogatás alapján megállapítható, hogy a szabadkai létesítmény működése eltérő az EU által finanszírozott, döntően szolgáltató vállalatoknak kínált hasonló tematikával létrejött magyarországi intézményektől, így a jövőben a kétoldalú kapcsolatok és tapasztalatok átadása elkerülhetetlen.

Az Elzett-Certa Kft. 2001 óta van jelen, és egyike azon magyar tulajdonú vállalkozásoknak, melyek Szerbiában alapítottak céget úttörőként.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, (-)
Többi hír