Ugrás a tartalomra

A kanadai nagykövet Pásztor Istvánnal tárgyalt

Philip Pinnington, Kanada belgrádi nagykövete kedden a Tartományi Képviselőházban Pásztor Istvánnal, a Tartományi Képviselőház elnökével tárgyalt, áll a tartományi kormány sajtóosztályának közleményében.

Mint megjegyzik, Kanada nagykövete és a tartományi képviselőház elnöke elégedettségüknek adtak hangot az eddigi szívélyes és tartalmas kapcsolatok miatt, kiváltképp a kanadai szenátus küldöttségének 2013-as tartományi képviselőházi látogatásáért.

A képviselőház jelenlegi munkásságáról beszélve Pásztor István megjegyezte, hogy reményei szerint az elkövetkező időszakban a tartományi pénzelésről és a tartomány jogköreiről szóló jogszabályokkal foglalkozik majd.

A kanadai diplomata és a képviselőházi elnök szót ejtett az emberi és kisebbségi jogok tiszteletben tartásáról, amellyel kapcsolatban Pásztor elmondta, hogy Vajdaságban a többnyelvűség, a többnemzetiségűség és a multikulturalizmus olyan realitás, amelybe a vajdasági polgárok beleszületnek, és élnek, valamint büszkeséggel kijelentheti, hogy a Tartományi Képviselőházban hat hivatalos nyelv van használatban.

Pinnington azon szándékának adott hangot, hogy a jövőben, mint eddig is, mindent megtesz Kanada és Szerbia gazdasági és ipari kapcsolatainak megszilárdításáért.

A tartományi képviselőház elnöke ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy Szerbia számára a gazdasági és ipari kapcsolatok megerősítése igen fontos, ugyanis az ország számára a gazdaság fellendítése mellett az új munkahelyek létesítése, valamint a külföldi és szerbiai befektetők számának növelése tartozik a legjelentősebb érdekei közé, olvasható a közleményben.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó