Ugrás a tartalomra

Kalmár Ferenc 85 éves

Egész életét meghatározta az anyaghoz, a földhöz való viszony, mondta az MNT képviselőjének, aki otthonában köszöntötte fel

Kalmár Ferenc szobrászművészt, aki május 24-én ünnepli 85. születésnapját, a Magyar Nemzeti Tanács Közigazgatási Hivatalának képviseletében Szűcs Balázs tanácsos az otthonában köszöntötte fel. Szabadka város Pro Urbe díjjal kitüntetett nagyszerű művésze, a Vergődő madár alkotója, a titokzatos, színes madárkompozíciók megálmodója, de a Híd Irodalmi Díj, a Szarvas Gábor Díj, az Aracs-Főnix-díj tervezője is.

A látogatás alkalmával Kalmár Ferenc a rá jellemző szerénységgel leginkább azt hangsúlyozta, hogy mennyire szeretné, ha barátairól és osztálytársairól, Kopeczky Lászlóról és Vinkler Imréről, a ,,nagy huszonnyolcasokról” méltóképpen megemlékeznénk.

Elmondta, hogy egész életét meghatározta az anyaghoz, a földhöz való viszony, hiszen kubikos ősei a Szilágy, Apatin és Bácsszentiván menti lápos vidéket tették termőfölddé.

A Magyar Nemzeti Tanács Közigazgatási Hivatala nevében kívánjuk: Isten éltesse Kalmár Ferenc művész urat! – olvasható az MNT Közigazgatási Hivatala tájékoztatójában.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó
Többi hír