Ugrás a tartalomra

Indult a Nemzeti Vágta Budapesten a Hősök terén

A magyar lovas hagyományok ünnepét szeptember 14-e és 16-a között követhetik figyelemmel a lovassport kedvelői. Több mint 70 település lovasa mutatkozik be, közöttük 5 vajdasági is.

A 12 előfutamot és a vasárnap esti döntőt számos kísérőprogram, a többi között kishuszár felvonulás, díjugratás, parasport és íjász bemutató is színesíti. A vajdasági lovasok közül több visszatérője is van a versenynek. A többi között Nagy Arnold, aki tavaly bejutott a döntőbe. Idén is oda várjuk őt és lovát, Fantáziát.

A megnyitóünnepségen a 72 település lovasa egy közös felvonulás keretében mutatkozott be a közönségnek.

Az első előfutamokban a kishuszárok indultak, köztük a vajdasági Víg Barbara is, akinek az idei utolsó versenye kishuszárként. 

Az első vajdasági lovas, Ördög Alen és Április nevű lova a második futamban indult, Oromhegyest képviselve. A rajt után kissé lemaradtak, de jól hajráztak és megnyerték a futamot, így bejutottak a középdöntőbe.

A 11. Nemzeti Vágta nem csak a lovassport kedvelőit, de azokat is összehozza, akik egy kellemes hétvégét szeretnének eltölteni jó hangulatban Budapest szívében. A szervezők a tavalyi jubileum után igyekeztek idén is újdonságokkal kedveskedni a látogatóknak.

A Nemzeti Vágta döntőjére vasárnap délután 18 órakor kerül sor. Tavaly Nagy Arnoldért izgulhattunk, aki Temerin színeiben harmadikként ért célba. Idén is hasonlóan szép eredményre számítanak a lovassport vajdasági rajongói.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír