Ugrás a tartalomra

Idén is jól szerepelnek a vajdaságiak a Nemzeti Vágtán Budapesten

Ördög Alen Oromhegyes, Nagy Arnold Temerin és Gulyás Szabolcs Óbecse zászlaja alatt lovagolta be magát a középdöntőbe, Nagy Arnold pedig a döntőbe is bejutott.

A Hősök terén kialakított lóversenypályán 72 település képviselteti magát és küzd meg idén is a vándorkardért, amelyet a Nemzeti Vágta döntőjében diadalmaskodó település őrizhet egy esztendeig.

A hétvégén, ami minden a lovakról és a lovasokról szól itt Budapesten, a Hősök terén, mi vajdaságiak is izgulhatunk, hiszen Temerin színeiben Nagy Arnold ahogy tavaly is, idén is bejutott a döntőbe.

A hétvégi verseny előtt a 72 indulót a 12 szombati előfutamba sorolták, ahonnan az első kettő jutott tovább a vasárnapi középdöntőbe. Hozzájuk csatlakozott még a legjobb időt futó harmadik, így ők huszonöten alkották a középdöntő mezőnyét. A Temerint képviselő Nagy Arnoldnak és Fantázia nevű lovának idén is sikerült megismételni a tavalyi bravúrt.

Nagy Arnold, lovas, Temerin: „A futam egy kicsit erős volt, de jól startoltam, végig jó pozícióban voltam, figyeltem, mikor fárad el a mellettem levő ló,  így spróroltam  lovam energiájával, hogy maradjon tartalék a döntőre.”

A szervezők is elégedettek a vajdasági lovasok teljesítményével, amiben hosszú évek kitartó munkáját látják kiteljesedni.

Pál Károly, szervező, Vajdasági Vágta. „Úgy érzem, hogy kezd beérni az a gyümölcs, amit a Vajdasági vágta eredményez, hiszen már hatodik alkalommal szerveztünk Vajdasági vágtát, ami miatt fejlődik a vajdasági lovassport, és ennek eredménye a mai eredményünk.”

Idén is megrendezték a Nemzetközi Vágtát. Az első futamban Mongólia, Törökország, Szlovénia, Csehország és Románia lovasaival versenyezve indult a Szerbiát képviselő Davidovity Deján, aki elsőnek futott célba, és lovagolhat a döntőben.

Davidovity Dejan, lovas, Nemzetközi Vágta: „Úgy érzem, hogy a lovam jó, hagytam benne annyit, hogy a döntőben jó legyen. Majd meglátjuk.”

A korábbi évek hagyományainak megfelelően a forgalom elől lezárt Andrássy út ad helyet az egyes településeket bemutató vásári forgatagnak, a Vágta Korzónak Szerbia és Vajdaság közös standja is helyet kapott a színes kavalkádban.

Mirić Námesztovszki Kornélia, koordinátor: „A Vajdaságot, mint minden évben, idén is bemutatjuk, a helyi idegenforgalmi szervezetek kínálatával. Emellett jelen volt a téli turizmus is és a Szerb Idegenforgalmi Szervezet.”

2018-ban a Nemzeti Vágta középpontjában a jövő lovas generációja, a gyermekek állnak. Éppen ezért az egész országból képviseltetik magukat lovas oktatók, lovas klubok és iskolák a legfiatalabb tanítványaikkal, hogy ösztönözzék a többi fiatalt.

Ezek mellett 110 kishuszár fog felvonulni a Hősök terén. A nagyszámú közönséget emellett számos lovasprogram szórakoztatta. A Nemzeti Vágta döntője 18 órakor lesz. 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír