Ugrás a tartalomra

A haladók igényt tartanak a kormányfői helyre

Aleksandar Vučić szombatig kidolgozza kormányátalakítási javaslatát

Július 20-ig, a Szerb Haladó Párt főbizottsági üléséig elkészül a javaslat, amelyből kiderül, hogyan is képzeli el e párt a kormány átalakítását. Erről Nikola Selaković igazságügyi miniszter, a párt tisztségviselője nyilatkozott a Tanjugnak.

A párt elnöksége szombaton tartott több órás ülést e témáról, ekkor született meg a döntés, amelynek értelmében a pártelnök szabad kezet kap, hogy kidolgozza a rekonstrukcióra vonatkozó javaslatát.

A közvéleményt leginkább érdeklő kérdésre, hogy a Szerb Haladó Párt, az ország legerősebb politikai szervezeteként igényt tart-e a kormányfői tisztségre, Selaković azt mondta „természetesen ezt szeretnénk”.

„Természetesen szeretném, hogy az én pártom tagja legyen a kormányfő. Minden opció nyitott volt, mindenről szó volt, vannak dolgok, amelyek reálisak és amelyek kevésbé azok. A pártelnök beszélt erről a témáról és úgy gondolom, világosan fogalmazott” – mondta.

Egy nappal korábban, az elnökségi ülés után Aleksandar Vučić úgy nyilatkozott, hogy az ülésen nem esett arról szó, hogy ő legyen a kormányfő, de, mint mondta, többször is említette saját lemondását, de azt már nem részletezte, hogy mely tisztségére.

„Az én javaslatom a főbizottság részére a kormány teljes átalakítása lesz. Nem egy miniszter leváltását fogom javasolni, hanem több miniszter cseréjét, koalíciós partnereinktől pedig ugyanilyen szintű felelősséget várok el” – magyarázta.

Arról is beszélt, hogy elsőként azt ismertette, mit nem végzett jól a védelmi tárca élén, erről pártkollégái is beszéltek. Az ülést egyébként megerőltetőnek, komolynak és nehéznek nevezte.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó online
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen