Ugrás a tartalomra

Egyre több az üdülési lehetőség Topolyán

Egy új színfoltja lesz a városnak, hiszen fürdőkomplexum van épülőben.

Topolya város eddig is büszkélkedhetett az odalátogató fürdőzők számával. Az idősek és a fiatalok körében egyaránt közkedvelt üdülési központban akár több napon át is kikapcsolódhatnak a vendégek. Egy új színfoltja lesz a városnak, hiszen fürdőkomplexum van épülőben.

Az egykori Vénusz szabadidőközpont helyéről munkagépekkel távolították el a romokat, és októberben megkezdődtek az újabb munkálatok. A város központjában található üdülőhely és kikapcsolódásra szánt komplexum helyén első körben a fürdőhöz szükséges kutakat fúrják ki. Egy termálvizes, egy hideg vizes, nagy sportmedence és egy gyermekmedence épül, illetve a termálvíz a létesítmény fűtésére is felhasználható lesz.

A lelőhelyén még 40 fokos termálvíz a felszínre hozva 36-37 fokos lesz.

A 25 millió dináros beruházású fürdő munkálatainak szakmai felügyeletével az újvidéki Tehnoproing céget bízták meg.

Kislinder Gábor, Topolya polgármestere elmondta, hogy a szabadidőközpont egy sportkomplexum részévé kell hogy váljon.

— A futballstadion újraépítésén és a teniszpálya kialakításán kívül lesz egy sétány is. Az idelátogatók rendelkezésére fedett fürdőmedencék állnak majd, melyeket télen is használhatnak.

Fontos, hogy az idősek és a gyógykezelésre szorulók számára is lehetőséget nyújtsunk termálvizes medencék által.

Tervezés alatt áll az üdülőközpont, a nagyságát illetően jelenleg még nem tudok pontos számadatot mondani. Közpályáztatáson van a kútfúrás, jelenleg épp a furat tisztítása tart.

A lelőhelyén — 550 méter mélyen — még 40 fokos víz működteti majd a termálvizes medencét, ezenkívül pedig akár padlófűtésre is tudjuk használni.

A másik furat 120-130 méter mély, ez teszi lehetővé a hideg vizes medencék működését. A munkálatok jól haladnak. Nemrég megtekintettük a furatokat, és működőképesek. A pályázaton elnyert 25 millió dinárból készül el a két kút. Nagyon fontos szempont, hogy a polgárok szorgalmazták az üdülőközpont létrejöttét.

A topolyai és környékbeli lakosok már nagyon várják a fürdőkomplexum elkészülését, hiszen télen is szeretnének üdülni, illetve a termálvíz jótékony hatására szorulóknak ezentúl majd nem kell messzire utazniuk a gyógyulásuk érdekében.

Szerző (Forrás)
Hét Nap, Bíró Tímea
Többi hír
Az adai Damjanich-emlékműnél szombat délután emlékeztek meg az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésé
Adán koszorúzással és ünnepi műsorral emlékeztek meg a magyar forradalom és szabadságharc évfordulójáról