Ugrás a tartalomra

Deli Andor: Fontos, hogy minél többen voksoljanak vasárnap

A hétvégén rendezik meg Szerbiában a nemzeti tanácsi választást. Deli Andor a választáson való részvétel fontosságáról beszélt a Szabadkai Magyar Rádió műsorában.

A vajdasági származású fideszes EP-képviselő hangsúlyozta, a vajdasági magyar közösség megtartó erejének az alapja a Magyar Nemzeti Tanács, és ezért is kiemelten fontos, hogy minél többen voksoljanak vasárnap. Deli Andor hozzátette a vajdasági magyar közösség jövője és a jövőjének az irányítása a tét a nemzeti tanácsi választásokon.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Ez a szervezet rólunk szól, ennek a szervezetnek működése rólunk szól, a mi érdekünkben létezik, a mi érdekünkben működik. A szavazataink nélkül nem rendelkezik olyan erős megbízatással, olyan erős legitimációval, amely ezt a munkát segíthetné. Ezért fontos, hogy minél tömegesebben legyen vasárnap a részvétel, mert egyszerűen a részvételi arányok fogják a jövőben is az MNT erejét, politikai befolyását meghatározni. Ezért fontos, hogy mi fog történni, milyen kimenetele lesz, milyen részvételt fogunk látni a vasárnapi szavazáson.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír