Ugrás a tartalomra

Bunford Tivadar: Működnek a helyi közösségi testületek Szabadkán

Mindenhol működnek a helyi közösségi testületek Szabadkán – mondta Bunford Tivadar, a Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai szervezetének elnöke a Pannon TV Közügyek című műsorának.

A választások eredményeit követően a Szerb Haladó Párt és a VMSZ koalíciós tárgyalásai gördülékenynek bizonyultak.

A júliusban lezajlott szabadkai helyi közösségi választásokon 27 helyi közösségben a Szerb Haladó Párt, 10-ben pedig a Vajdasági Magyar Szövetség győzedelmeskedett.

Bunford Tivadar, szabadkai elnök, VMSZ:„Azokban a helyi közösségekben, amelyekben ők értek el abszolút többséget, ott minden vezető funkciót ők fognak ellátni. 

Ahol pedig a Vajdasági Magyar Szövetség ért el abszolút többséget, ott pedig mi fogunk minden pozíciót betölteni. Viszont volt néhány helyi közösség, ahol se mi, se ők nem értünk el abszolút többséget és ott megbeszéltük, hogy aki több mandátumot kapott, az a közgyűlés elnökét fogja adni, aki pedig kevesebbet, az tanácselnököt.”

A Vajdasági Magyar Szövetség egyik legnagyobb sikereként a Csantavéri és a Zorka Helyi Közösségben aratott győzelmet tekinti. „Tényleg nagyon nagy örömömre szolgált, hogy ezt a két helyi közösséget hosszú idő után sikerült visszaszereznie a Vajdasági Magyar Szövetségnek.

Hiszen köztudott, hogy Csantavéren és a Zorka Helyi Közösségben a magyarság számaránya lényegesen magasabb az egyéb nemzetiségektől, és nekünk nagy szívfájdalmunk volt, hogy Csantavéren 12 évig nem a Vajdasági Magyar Szövetség volt hatalmon és ugyanígy 8 évig a Zorka Helyi Közösségben.”

A VMSZ a Kelebia és a Makkhetes Helyi Közösségekben azonban a vártnál gyengébben szerepelt. Bunford Tivadar ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, a felelősség elől nem kell elmenekülni, és a párt ezekben a helyi közösségekben is mindent megtesz majd a helyiek érdekében.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen