Ugrás a tartalomra

Aratóverseny Muzslyán

A muzslyai réten szombaton megtartották a hagyományos aratóversenyt. Ispánovics Mihály XIX. századi állapotában megőrzött tanyája immár negyedik alkalommal adott otthont a rendezvénynek, amely a helybeli Petőfi Sándor MME székháza előtt művelődési műsorral kezdődött.

Az idei, sorrendben 32. aratóversenyen tizenegy csapat vett részt Vajdaság minden tájáról, az észak-bácskai Kis-Boszniától a dél-bánáti Székelykevéig. A rendezvénynek több száz vendége volt, és mint ahogy a megnyitón Pásztor István, a VMSZ elnöke hangsúlyozta, nyomatékosítani kellene a turisztikai vonzerejét, hogy olyan rendezvénnyé váljon, mint sok más hozzá hasonló Vajdaságban.

Muzslya az idén ünnepeli telepítésének a 125. évfordulóját, és az aratóverseny is ennek a jubileumnak a megünneplése jegyében zajlott. Mint Hallai Zoltán, Muzslya HK tanácselnöke mondja, sajnos már két hét alatt véget ér az aratás a falu határában, ezért is fontos, hogy a hagyományos aratóünnepségen fölelevenítsék a település múltját.

A versenynek nem volt győztese: mindenki elismerésben részesült, aki a maga módján hozzájárult ahhoz, hogy őseink hagyománya a legautentikusabb formában megmaradjon.

A legtisztább tarlót a székelykeveiek hagyták, a legszebb kereszt a muzslyaiaké volt, a legszebb kévét pedig a tordaiak kötötték. Autentikus aratási felszerelésért díjazták a szabadkaiakat, a leggazdagabb reggeli a temerinieké volt, a legeredetibb öltözékben a muzslyaiak kaszáltak, a legszimpatikusabb csapat pedig a zentai volt.

A legeredetibb összetételű csapat muzslyai, a legidősebb kaszáló pedig a kilencvenéves muzslyai Nagy Gergő József.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, K. I.
Többi hír
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét