Ugrás a tartalomra

Adományból ajándék

A VMSZ Női Fórumának jótékonysági akciója az időseket, a nagycsaládosokat és a gyerekeket célozza meg

A Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma újból karácsonyi jótékonysági akciót hirdetett Adományból ajándék címmel. A gyűjtés már tart, az adományokat december 18-áig fogadják.

Burány Hajnalka, a VMSZ Női Fórumának elnöke arról számolt be, hogy az idei jótékonykodásban az az újdonság, hogy ezt a karácsonyi gyűjtést központosították.

– Ezt, az Adományból ajándék elnevezésű gyűjtést a központi elnökség koordinálja azzal, hogy minden helyi szervezet a maga igényeire szabja. Az adományokból a szerény körülmények között élő idősek, valamint a rászoruló nagycsaládosok, sokgyermekes családok kapnak ajándékot a karácsonyi időszakban. Az adomány lehet tartós élelmiszer (tészta, konzerv, rizs, olaj, liszt, cukor stb.); minőségi, használható ruhanemű; higiénés termékek; tisztítószerek és minden olyan dolog, ami használható, és magunk is örömmel fogadnánk, használnánk. Szeretném hangsúlyozni, hogy az ajándékokat nem szükséges becsomagolni.

A gyerekeknek a korábbi évek mintájára a cipősdoboz-akció formájában gyűjtjük az adományokat. Az elmúlt években nagyon sokan válaszoltak erre a felhívásra, és reméljük, ez ezúttal is így lesz, mert nagyon nagy örömet szerezhetünk a gyerekeknek egy cipősdoboznyi szeretettel. A színes papírral bevont és ajándékokkal megtöltött cipősdobozokat kérjük, ne zárják le, hogy átnézhessük, nehogy valakik kellemetlen meglepetésben részesüljenek. A dobozokba játékokat ceruzákat, kifestőket, könyveket, édességet várunk. A cipősdobozokat a gyűjtőhelyekre vigyék, onnan majd elviszik az intézmények karácsonyi ünnepségeire, rendezvényeire, ahol kiosztják a rászoruló gyermekek között.

Az adományokat minden helységben a Női Fórum gyűjti össze és az adott, helyi igényeknek eleget téve osztja szét a csomagokat. A gyűjtés december 9-e és 18-a között zajlik, a csomagok kiosztása pedig december 16-a és 22-e között történik.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, hhá
Többi hír