You are here

Először írok blogot a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának elnökeként. A kedves olvasókat e tisztségemben először is arról szeretném biztosítani, hogy a Női Fórumunkat illetően a megkezdett munka mindenképp folytatódni fog, hiszen meggyőződésem, hogy ami jól bevált, azon szükségtelen változtatni.  A központi, községi, körzeti, illetve városi fórumok a jövőben is folytatni fogják mindazokat a tevékenységeket, amelyekkel ezidáig is foglalkoztak annak érdekében, hogy hozzájáruljunk egy olyan társadalom kiépítéséhez, amelyben a nők felkészültségüknek, tehetségüknek és ambícióiknak megfelelő helyet kapnak a társadalomban, a gazdasági és politikai életben egyaránt.  

A terveink között a VMSZ Ifjúsági Fórumával, valamint a hamarosan megalakuló Nyugdíjas Fórummal közös programok is szerepelnek, hiszen a VMSZ egy valódi családként működő párt. Márpedig a családok szive a nő, és azok összetartása a nők kiváltsága. A mindennapi munkánkat egységes, minden szervezetben lebonyolítható rendezvényekkel bővítenénk, amelyeket a Női Fórum központi elnöksége koordinál majd.

A szebbik nem képviselőit gyakran érik olyan fajta támadások, hogy egymás között inkább rivalizálnak, mintsem együttműködnének. Szerencsére, ezt az állítást, mint a VMSZ Női Fórumának oszlopos tagja, aki a szervezet megalakulásától kezdve részese volt annak a formálódásában és erősödésében, teljes mértékben és egyértelműen cáfolni tudom! A Női Fórumunk kiváló példája annak, hogy a hölgyek korosztályra való tekintet nélkül képesek együtt dolgozni, egymást segítve haladni a közös cél elérése érdekében. Ez az összetartás érződött az október 10-ei Taggyűlésen is, annak szervezettségén és hangulatán. Ugyanez a pozitív légkör jellemzi az elnökségi üléseket, rendezvényeket is. Sőt! Így még a kampányolás is jobban megy, amint az már többször bebizonyosodott. Bízom benne, hogy a jövőben is még inkább rácáfolunk majd az ilyen és hasonló előítéletekre!

A kishegyesi Taggyűlésen egy másik fontos álláspont is bebizonyosodott. Nevezetesen az, hogy a vajdasági magyarság legerősebb pártjában, a Vajdasági Magyar Szövetségben nem a funkcióhalmozás a gyakorlat, sokkal inkább a lehetőségek megteremtése. Úgy gondolom, hogy pártunk ismét bebizonyította nyitottságát és azt, hogy nálunk, ebben a nagycsaládban mindenkinek helye van! Mindenki számít.

Blogger: Horváth Noémi,

A VMSZ Női Fórumának elnöke