You are here

Hogy mi kell a nőnek?

Figyelmesség, munkájának értékelése. Kiemelni a megszokott mindennapokból. Kihívások elé állni és megbírkozni velük. Kényeztetni apróságokkal. Talpraesett, szimpatikus férfiakkal társalogni.Vásárolni. Szebbnél szebb látnivalok közt lenni. És szeretni, szeretni őket szívből, tisztán és őszintén.

Mindezen élményeket és érzéseket megtapasztalhattuk és átérezhettük strasbourgi kirándulásunkon. Elnök-és alelnök asszonyok, szorgos tagjai a VMSZ Női Fórumának voltak részesei eme felejthetetlen utazásnak.

Nyári idényben, amikor munka van rogyásig, útra kelni Európa szívébe, elővenni idegen nyelvtudásunkat, melyet nem igazán használunk egy óriási kihívás (volt).

Ám gond nélkül kaptuk a hosszú és rövid, tejjel ízesített kávékat, krémeseket, gránátalmás üditőt, helyi ínyencségeket. Kényeztetésből sem volt hiány - sétahajózás, wellnes,étterem és ajándékocskák. Bármelyik kísérőnkhöz bátran fordulhattunk kérdéssel, ők mosolyogva feleltek, kalauzoltak el a keresett helyhez.

Emléktárgyak tengerében válogatni és keresni a megfelelőt, Haut Koenigsbourg-i vár megtekinése, Obernau óváros látogatása, Strasbourg városnézése, a katedrálisra vetített fényszórók mind-mind felejthetetlenek.

Majd az Európai Parlament látványa és tapasztalata tetejézte mindezt. Komoly, összetett munka folyt szemünk láttára, mivel kedves házigazdánk Deli Andor képviselő az EP Plenáris Ülés megtekintésére is lehetőséget adott.

És végül - a szeretet. A mi szeretetünk azok az emberek iránt, akik mindezt megszervezték és végbevitték velünk. Szeretet azok iránt, akik helytálltak, amíg mi úton voltunk. És a szeretet amikor hazaértünk közéjük. A Női Forum is akkor hatékony, ha itt vannak a férfiak!

 

Bodó Poturica Mária